Mød teamet Kostformer og diæter Dysfagi Projekter Nyheder
Velkommen til

Fag Universet

Du vil her kunne finde oplysninger om kortformer og ernæring, som er grundlæggende for vores tilbud til private og visiterede borgere.

Her har vi beskrevet en række relevante informationer omkring kost og ernæring til borgere med ernæringsmæssige udfordringer.

Finder du ikke svar på dine spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte en af vores ernæringsfaglige specialister.


16 års erfaring med levering af madservice

Det Danske Madhus er landets største, private leverandør af mad til visiterede borgere. Vi leverer både til hjemmeboende, plejecentre og leve-bo steder. Vores succes skyldes i høj grad, at vi fra starten har fokuseret på at lave god, velsmagende og hjemmelavet mad, som er sund og nærende. Det er klassiske, danske retter, som målgruppen kender og elsker.

Vi har 5 madhuse, som er moderne køkkener, fordelt rundt i landet, og i hvert af køkkenerne bliver der hver dag tilberedt frisk mad af gode råvarer. Vores gryder er måske lidt større en de flestes, men fremgangsmetoden og opskrifterne er de samme, som man kender dem hjemme fra.

Vores citronfromage er eksempelvis lavet efter helt traditionel opskrift med æggesnaps, flødeskum, husblas og citronsaft. Vores frikadeller er lavet på hjemmerørt fars, efter egen opskrift, og pandestegte på vores store, specieltudviklede frikadellesteger. 

Vi pisker, blander, omrører, smager og tilsmager alt, som var det hjemme i dit eget køkken. 


Appetitvækkende måltider

Det er en kendt udfordring, at mange ældre er underernærede. Derfor er det vigtigt, at man bliver tilbudt den rette kost, som indeholder de ting, man har brug for, for at kunne opretholde en sund kropsvægt. Det gør vi os umage for at tilberede.

Mad har dog ingen næringsværdi, hvis ikke den bliver spist. Det er derfor essentielt, at måltidet bliver serveret på en måde som vækker spiselysten, og er appetitten lille har anretningen og serveringen endnu større betydning for, om maden kommer i maven og ikke i skraldespanden.

I samarbejde med Roskilde Kommune og madkulturen, har vi derfor udviklet konceptet "Appetitvækkeren".