Mad gør glad

De indre værdier

28. september 2017

Indmad er blevet en overset råvare på de danske køkkenborde. I 70’erne var hjer­ter i flødesovs og stegt lever med bløde løg god hverdagskost. Desværre er det nok også dette, der har affødt noget af den indmadsforskrækkelse, som findes i dag. Har leveren fået for meget på panden, bliver den melet og tør, og dermed ikke nogen behagelig spiseoplevelse.

Danskere er generelt meget traditionsbundne, når det kommer til at vælge typer og tilberedning af de indre værdier, og det er da også primært de klassiske retter, der bliver tilberedt i de danske hjem. Det skyldes muligvis også, at det primært er den ældre generation, der holder fast i at spise indmad, og de holder sig gerne til hjerte og lever. Flere spisesteder, særligt gourmetrestauranterne, har dog de senere år fået øjnene op for brislerne, som er en kirtel, der findes på unge pattedyr, som skulle være yderst velsmagende.

Mere værdsat i udlandet

Kigger man lidt ud i verden, er der mange spændende måder at tilberede alle former for indmad på. I det franske spiser man eksempelvis andouille, som er pølse lavet af komave.

I de asiatiske lande er indmad en meget værdsat råvarer, der prissættes på niveau med mørbrad. Her griller, braiserer, ryger, koger og steger man forskellige typer af indmaden, fordi det er fuld af næring og velsmag. En delikatesse er eksempelvis tyndskåret hjerte, der er marineret og grillet ganske kort.

 

 

 

Kilde: http://politiken.dk/mad/opskrifter/art5470904/Ind-med-indmaden-Lever-kan-tilberedes-til-gastronomiske-h%C3%B8jder