Mad gør glad

Stærke faglige kompetencer i Det Danske Madhus

07. februar 2017

Hos Det Danske Madhus er vi meget stolte af at have dygtige madhåndværkere ansat, som hver dag bidrager til at tilbederede dejlig, hjemmelavet og velsmagende mad til vores kunder.

To elever til svendeprøve fik sølvmedaljer

Vi ser det som en vigtig opgave at være med til at uddanne fremtidens madhåndværkere, og vi har derfor løbende ernæringsassistentelever i flere af vores madhuse. Vi er derfor også stolte, når vores elever udmærker sig i forbindelse med deres uddannelsesforløb.

I december måned var der svendeprøver og her fik både Gitte Bucholt, der har været elev i Det Danske Madhus Vejle og Kirstine Nørholm Mosel, der har været elev i Det Danske Madhus Silkeborg, en flot sølvmedalje for deres resultat under uddannelsesforløbet.

I forbindelse med svendeprøven kan elever efter et pointssystem baseret på karaktererne, der opnås i udvalgte fag på sidste semester, samt til svendeprøven, tildeles en guld-, sølv- eller bronzemedalje.

Blandt de 12 bedste ernæringsassistentelever i Danmark

Da der i weekenden blev afholdt DM i Skills havde vi, igen i år, en ernæringsassistent blandt de 12 finalister, som skulle dyste om at blive Danmarks bedste indenfor sit fag.  

Rejsen mod danmarksmesterskabet startede med et regionsmesterskab, som Line Christensen vandt i september. Line, der har været elev hos Det Danske Madhus KRAM, har siden da arbejdet målrettet mod finalen.

Det overordnede tema for konkurrencen er: Fremtidens mad med omtanke og passion. Til konkurrencens to første dage kender deltagerne på forhånd opgaverne, og de har kunnet forberede sig på, hvad de vil lave. Den første dag skal der laves nordiske tapas og på anden dagen skal der tænkes i det grønne køkken i et internationalt studiemiljø.

 

Om DM i Skills: 

DM i Skills er en årlig begivenhed, der har eksisteret siden 2011, hvor omkring 300 elever fra landets erhvervsuddannelser deltager og dyster om at blive landets bedste. Udover at give eleverne mulighed for at vise deres talenter, bidrager DM i Skills også til at sætte fokus på de mange forskellige muligheder, der ligger i at tage en erhvervsuddannelse.

Læs mere om DM i Skills.