Mad gør glad

Tid til sommerretter

11. juni 2018

Da vi jo, i hvertfald på kalenderen, skriver sommer, har vi også ladet os inspirere af det, vi alle forbinder med de lyse sommeraftener på altanen, terrassen, i parken eller ved stranden, nemlig smagen af grill.

Masser af krydderier og sukker giver perfekt overflade og smag

Vi har lavet en barbecue-marineret udgave af vores revelsben. Barbecuemarinaden består af paprika, chili, hvidløg, løg og sukker. Marinaden giver, når den har været en tur i ovnen, en dejlig og lidt spicy smag til kødet samtidig med, at revelsbenene får den helt rigtige, let brankede overflade, som man forbinder med grill. Vi serverer de barbecuemarinerede revelsben med saltet smør, bagt kartoffel og majs.

Cajunkøkkenet skaber en helt speciel smag og stemning

En anden ret, hvor vi har skruet lidt op på krydderiknappen, er cajunkrydret kylling. Cajunkøkkenet stammer oprindeligt fra den amerikanske sydstat Louisiana. Det er således et fusionskøkken, hvor elementer fra det spanske, italienske og portugisiske køkken er smeltet sammen med det oprindelige sydstatskøkken. Det er kendetegnet ved robuste gryderetter, gerne med forskellige sammensætninger af kød, fisk og skaldyr. Det er præget af kraftige krydderier som chili, paprika, cayennepeber og masser af løg, peberfrugt, selleri og krydderurter.

Vores cajunkrydderiblanding indeholder således også ovennævnte krydderier, som giver en god, intens smag til de ovnstegte kyllingelår. Sammen med stegte ris med ananas og grøntsager henledes tankerne på en varm dag i haven med en kold drink til.