Bliv kunde Priser og levering Menukort Særlige behov Opbevaring og tilberedning Ofte stillede spørgsmål

Opbevaring og tilberedning 

Opbevaring

Den mad du får leveret af Det Danske Madhus skal opbevares i dit køleskab.

Temperaturen i dit køleskab må højest være 5˚C. Hvis du er i tvivl om temperaturen i dit køleskab, så kan du enten købe et køleskabstermometer, eller også kan du få din madchauffør til at måle temperaturen for dig.

Tilberedning

De kølede retter opvarmes i almindelig ovn eller mikrobølgeovn. Af hensyn til fødevaresikkerheden er det vigtig, at maden altid opvarmes til 75°C. Vi anbefaler ikke, at du gemmer eventuelle rester, der har været opvarmet.  

OBS: Forretter, desserter, fisk og suppe skal eventuelt have kortere opvarmningstid.

Hjælp til emballagen

Gennem Det Danske Madhus kan du købe hjælpemidlerne EasyGrip og EasyOff, som kan hjælpe dig i forbindelse med opvarmning af maden og åbning af filmen på bakken. Du får rabat ved bestilling af produkterne hos HandiGood gennem Det Danske Madhus.


Opvarmning af små portioner

Får du leveret en lille portion, cremet kost eller gratinkost, skal maden have kortere opvarmningstid. 

 


Skabe et appetitvækkende måltid

Vi opfordrer til, at man blot varmer maden i emballagen, og så anretter den på en tallerken inden servering. 

Vi har i samarbejde med Roskilde Kommune og Madkulturen udviklet appetitvækker-konceptet, som indeholder en 4-trins guide til, hvad der kan bidrage til at skabe en hyggelig og appetitvækkende stemning omkring måltidet.

Du kan læse mere om de 4 trin i "Appetitvækker-folderen", og du kan se videoen, som vi har lavet til samme formål:

 

 

 

Væk appetitten

Den gode madoplevelse som giver større appetit handler også om stemningen omkring måltidet. I denne lille inspirationsvideo kan du se, hvordan det kan gøres i dagligdagen: